Tado en elektrische vloerverwarming (speedheat)

Options

Hallo allemaal,

Vraag of iemand een idee heeft over tado en elektrische vloerverwarming.

  1. Ik heb al een tado bedrade thermostaat en slimme knoppen op de CV-installatie.
  2. Ik wil de vloer van de badkamer gaan verbeteren. Makkelijkste lijkt een tegel er overheen. Dat is een mooie gelegenheid voor meer comfort door er een dunne elektrische vloerverwarming te leggen. Ik heb nog geen vloerverwarming maar aangezien het renovatie is, heb ik alleen plek voor een elektrische vloerverwarming. Daarover staat in https://support.tado.com/nl/articles/3557820-is-tado-compatibel-met-elektrische-verwarmingssystemen dat de vloerverwarming dan niet meer dan 3A mag trekken. De badkamer is maar 240x120cm = <3m2 oppervlakte. Veel ampere kan dat niet zijn, zou ik zeggen. De tado bedrade thermostaat zit daar vlak bij.  Ik denk aan https://www.speedheat.nl/producten/elektrische-vloerwarming Heeft iemand daar ervaring mee / mening over? Zou deze werken? Speedheat heeft ook wel een thermostaat met app https://www.speedheat.nl/producten/thermostaten/speedheat-digitale-klokthermostaat-met-touchscreen-en-wifi maar ik heb liever alles op tado.
  3. Ik heb een Nefit ketel al op de tado aangesloten. Tado verwijst naar de installatie handleiding. Daar staat niks in over vloerverwarming. Waar / hoe moet de vloerverwarming dan? Kan de vloerverwarming er gewoon bij? Of moet ik een aparte tado bedrade thermostaat moet hebben voor de vloerverwarming? 
  4. En hoe werkt het dan in de tado app? Ziet de tado thermostaat de vloerwarming als een apart apparaat wat ik net als de radiatoren kan bedienen? Als het een tweede bedrade thermostaat is, neem ik aan dat die gewoon als een tado apparaat in de app er bij komt.